Apple

• Check je internetverbinding
    Heb je wel een goede verbinding met internet? Als je draadloze netwerk problemen geeft kan het helpen om het even via 3G of 4G te proberen.
  • Check of je voldoende vrije opslag hebt
    Je kunt als volgt controleren of je nog vrije opslagruimte hebt: Instellingen > Algemeen > Info > Beschikbaar
  • Tik op het appicoon
    Het kan gebeuren dat het downloaden gepauzeerd staat. Door nogmaals op het appicoon te tikken start je de download weer.
  • Verwijder vastgelopen apps en installeer ze opnieuw
    Een app weggooien doe je als volgt: druk met je vinger een seconde of twee op het icoontje, zodat deze gaat wiebelen. Daarna kun je het icoontje verwijderen door op de x te drukken. Ga nu terug naar de App Store en download de app opnieuw.
  • Check je Apple ID
    Gebruik je wel het juiste Apple ID voor de App Store? Wanneer je een app downloadt, wordt deze gekoppeld aan je Apple ID. Het updaten van apps werkt alleen via het juiste Apple ID. Sommige mensen gebruiken meerdere Apple ID’s, waardoor je misschien met de verkeerde bent ingelogd. Controleer het via App Store > Updates. Tik rechtsboven op je accountfoto en vervolgens op Aankopen. Als je een gezinsaccount gebruik moet je eerst het juiste ouder- of kind account kiezen.

Android

• Check je internetverbinding
    Heb je wel een goede verbinding met internet? Als je draadloze netwerk problemen geeft kan het helpen om het even via 3G of 4G te proberen.
  • Check of je voldoende vrije opslag hebt
    Kijk of je genoeg ruimte hebt om de app te kunnen downloaden. Kijk bijvoorbeeld ook eens welke apps veel opslagruimte innemen op je telefoon.
  • Cache legen

Wil apps updaten maar niet lukken, dan kun je het beste even naar ‘Instellingen > Apps/Applicatiebeheer’ gaan en op ‘Google Play’ tikken. Selecteer vervolgens het ‘Opslagruimte’-veld en kies voor ‘Cache legen’ om tijdelijke bestanden te verwijderen. Ga daarna terug naar de Google Play-app en start de app-updates opnieuw. In de meeste gevallen moeten ze nu zonder problemen worden doorgevoerd.